Ratamestariohje

  
Kuntosuunnistusvastaava
Pertti Timonen
puh. 040 700 2952
pertti.timonenrapsu.fi

Kartat ja radat
Radat ja kartat tulostetaan valmiiksi. Ratamestari käy aiemmin katsomassa rastipisteet, suunnittelee radat ja tuo tai lähettää tiedot Pertille. Mikäli ratamestari huomaa maastossa muutoksia, olisi toivottavaa, että hän merkitsee muutokset karttaan, niin korjataan ne karttaan. Näin osallistujille pyritään tarjoamaan hyvät ja paikkansapitävät radat. Tarkenna erityisesti rastin läheisyydessä olevat kohteet ja ilmoita ne. Laadi rastipistettä katsoessasi määritelmä rastin paikasta, niin rastimääritelmä on helppo laatia ja tulostaa karttaan. Sateella on hyvä antaa karttoihin muovit, etteivät radat liukene veden mukana. Karttamuoveja on varastossa.

Ajanotto ja rastit
Emit leimasimia käytetään aina. Lataa lukulaite ehdottomasti AINA ennen harjoituksia kotonasi. Esimerkiksi edellisenä iltana tai aamupäivällä. Mikäli harjoituspaikalla ei ole sähköä saatavana, voit käyttää myös auton tupakansytyttimeen laitettavaa invertteriä (Pertti lainaa), niin uusi tulostin toimii. Mikäli rastin aikatulosteessa ajan paikalla 99 koodi tai ** -merkintä, on rastileimasimen paristo lähes tyhjä ja se on poistettava käytöstä. Ratamestari kerää rastit nopeasti harjoituksen jälkeen ja vie takaisin varastoon huollettuna ja lippunaruista solmut selvitettynä tai toimittaa ne seuraavalle pitäjälle.

Tulokset
Ratamestari lähettää kaikki tulokset eli kaikki osallistujat aikoineen tai ilman aina heti Aarne Vartiaiselle sähköpostilla (aarne.vartiainenrapsu.fi) , näin ne saadaan nopeasti nettisivuille. Merkitse (alle 16 v.) lapset tuloksiin erikseen merkinnällä N tuloksen perään( N = nuori) , tämä tieto tarvitaan kunta-avustuksiin.

Mikäli ratamestari on esteellinen, hän voi vapaasti neuvotella vaihdon itse jonkun muun kanssa tai pyytää sijaista. Jos ilmenee ongelmia, käänny Pertin puoleen, ratkaistaan ne yhdessä.

 
  © Copyright RAPSU 201818.4.2018